The Sims 4: Bygg upp förväntningarna inför The Sims 4

The Sims Sverige har kommit med ett nytt blogginlägg om det helt nya byggläget i The Sims 4!

"Flexibelt. Snabbt. Underhållande. Enkelt." Det är några av de ledande principerna som designgruppen på Maxis följde när de skapade byggläget i The Sims 4. Allt vi har lagt till och förändrat har inte bara tillkommit för att göra byggupplevelsen enklare, utan även mer tillfredsställande. Hur gjorde vi? Här är en snabb genomgång av vad alla ni byggare har att se fram mot i The Sims 4:s nya byggläge.



TILLGÄNGLIGHET

I The Sims 4 får spelarna äntligen det byggläge vi alltid velat skapa. Vi har byggt om systemet från grunden så att det nu är lätt att lära sig men samtidigt lika enkelt att experimentera med. Hela upplevelsen är mer kraftfull, känsligare och, ärligt talat, mer underhållande.
Huvudskillnaden i det nya byggläget är hur snabbt och eneklt det går att ändra saker. Du kan plocka upp ett valfritt arkitektoniskt element (som en vägg, trappa, tak eller ett helt rum), sträcka ut det, vrida det och flytta det, utan att behöva radera och börja om från början. Husgrunder som vanligtvis är rätt knepiga att få till kan nu läggas till när som helst under byggprocessen. Välj bara en av åtta höjder så justeras hela byggnaden på ett ögonblick.

BARA ETT LITET KLICK
Verkade det skrämmande eller tidsödande att designa ett helt hus i våra tidigare spel? Det nya byggläget gör att spelarna kan förverkliga sina visioner snabbare än någonsin tidigare. Med ett enda musklick kan du göra saker som att sätta in fönster i ett helt rum eller ändra alla räcken på en altan. Du kommer att lägga märke till flera nya funktioner som gör att byggandet känns mindre enformigt, men ändå lika kraftfullt.
Vill du bygga ännu snabbare? Vi inför nu en helt ny funktion - Stylade rum. Bläddra i Stylade rum-delen av bygglägets katalog så hittar du badrum, sovrum och många andra rumstyper som är färdigbyggda och möblerade. Välj ett rum i katalogen och placera det där du vill ha det. Du ser inte bara det färdigmöblerade rummet direkt utan har även total kontroll över hur du vill anpassa det. Du kan dra ut det, vrida det, måla om det eller möblera om det helt. Vi har sett både nybörjare och avancerade spelare använda Stylade rum, antingen som ett snabbt sätt att slänga ihop ett hus eller som inspiration till egna projekt.



RENOVERING

Vi har gjort en ingående studie av byggandet i de tidigare spelen (och vi är själva entusiastiska byggare) och har haft som mål att eliminera så många av de små problemen som möjligt. Vi är säkra på att våra expertbyggare direkt kommer att lägga märke till förbättringarna medan nya spelare kommer att kunna dra nytta av ett system som gör precis vad de vill!
Föremålsplaceringen är nu mycket mer intuitiv. Här är några exempel: stolar kan centreras på sidorna av borden även om de inte inte hamnar rakt i rutnätet och pelare kan placeras direkt i staket och väggar. Du har även större kontroll över utplacering av väggföremål. I The Sims 4 kan du placera väggföremål som fönster, tavlor och TV-apparater var som helst i en vertikal linje på väggen (och dina simmar kommer verkligen att böja på nacken när de ska titta på teven som du lite elakt har placerat i takhöjd)!
Vi har även lagt till nya arkitektoniska funktioner som du kan leka med. Detaljer som spandriller, friser, pilastrar och andra flotta ord kommer att ta din byggnad till nya höjder. Varje del av varje tak kan sträckas ut för att skapa olika höjder, kurvor och takfötter. Det finns även tre olika vägghöjder att välja på och du kan justera varje våning så att de har olika högt i tak! Det här är jättekul att leka med och hjälper till att göra byggnaderna mer realistiska och unika! Du kanske vill använda de höga väggarna på bottenvåningen till en storslagen entré och sen lägga till ett loft på översta våningen med låg vägghöjd? Möjligheterna är oändliga och vi kan knappt bärga oss tills dess att vi får se vart din kreativitet för dig! Kort sagt tycker vi att det är nästan löjligt spännande att äntligen kunna erbjuda våra spelare en så hög nivå när det gäller detaljrikedom och kontroll i byggläget.

Kommentarer